Over

Bird Electronics BV

Bird Electronics is al meer dan 30 jaar een begrip voor elektronica ontwikkeling en productie van daaraan gerelateerde producten. Ook voor de luchtvaart ontwikkelen wij diverse systemen. Sinds 1998 hebben wij een radiotelefonie training set die gebruikt wordt door vliegscholen. Tot onze klanten behoren onder andere de KLM Flight Academy en Sabena.

De radiotelefonie training set uit 2010

Geschiedenis radiotelefonie

De eerste RT trainings set is ontwikkeld in 1998 om de praktijklessen radio-telefonie op examen niveau te kunnen aanbieden. Hieronder ziet u de apparatuur voor de leerling en leraar zoals deze door Bird Electronics geleverd is. Op het hoofdstation wordt ook nog een monitor aangesloten. Op het hoofdstation kan de docent zien welke leerling er zend, terwijl op de monitor de geselecteerde frequentie en transponder instelling weergegeven wordt. Het hoofdstation kan uitgebreid worden tot 10 studenten kastjes.

Het studenten kastje heeft de mogelijkheid tot het selecteren van alle luchtvaart VHF frequenties en heeft een transponder, in mode C uitvoering. Op de transponder heeft ook mogelijkheid om IDENT weer te geven. Ieder studenten kastje heeft z’n eigen aansluiting op het hoofdstation. Per studenten kastje, kunnen 2 studenten werken. Het zenden gebeurt d.m.v. een “push to talk” Mic.

Leerling unit
Leraar unit

Het hoofdstation heeft de mogelijkheid om externe ingangen aan te sluiten. Hierdoor kan er bijvoorbeeld RT van een CD afgespeelt worden, om de leerlingen aan meerdere luchtvaartuigen te laten wennen. Of een luchtvaart transciever met actuele RT van de Luchthaven. De gehele set is met 1 schakelaar op de hoofdkast aan en uit te zetten.

2006

In 2006 is het systeem volledig vernieuwd.

2010

In 2010 is er weer een nieuwe versie ontwikkeld met vernieuwde leerlingen kastjes en leraren unit.

In het systeem is het mogelijk om digitaal opnames te maken van de RT-lessen. De opnames worden gemaakt in MP3 formaat. Ook kan een zogenaamde selectieve opname worden gestart. De selectie kan gemaakt worden per leerling. De selectie opname worden gestart bij het indrukken van de PTT-switch en gepauzeerd bij het loslaten. Het is mogelijk om bijvoorbeeld de opnames aan de leerling mee te geven middels een MP3-speler of memory stick. De selectieve opname kent geen beperking in leerlingen. In het hoofdprogramma is een eenvoudige hulp aangebracht om de MP3 bestanden snel naar een stick te plaatsen.

Leerlingen kastje 2010

Het systeem kan, indien gewenst, worden voorzien van de eigen logo’s (beeldmerken) van de vliegschool. Zowel in het programma als op de leerlingenkastjes. Hiervoor zijn geen extra kosten, echter het logo dient wel digitaal aangeleverd te worden.

De installatie van de stand-alone unit met leerlingen kastjes wordt door Bird Electronics BV uitgevoerd en opgeleverd. Bij de aanschaf van de portable unit worden kabel met een lengte, zoals gewenst door de klant, geleverd.